AccióCurts

La sisena edició d’ACCIÓCURTS arrenca amb la mateixa energia i voluntat amb les quals va néixer el 2017, per continuar enfortint la presència i la professionalització de les creadores en l’àmbit audiovisual.

ACCIÓCURTS no només és un programa consolidat gràcies al talent indiscutible de les 76 cineastes que hi han participat des de la primera edició, sinó que també és la prova que l’aposta per les noves creadores i la diversitat de mirades és el camí adequat per al nostre creixement i per a l’enriquiment cultural, present i futur. Un reflex d’això és la resposta de les productores i distribuïdores que any rere any donen suport a l’acció assistint a les sessions de pitch, i que avui dia han produït i distribuït més del 50 % dels projectes seleccionats a les últimes cinc edicions.

En aquesta nova convocatòria, 14 directores i guionistes lideren els 13 projectes seleccionats des de nous prismes. Destaquen la varietat en les temàtiques, les mirades atrevides, actuals i diverses des de les quals es treballen els curtmetratges, a més de la varietat de gèneres cinematogràfics que van des del western o la ciència ficció fins el drama.

Per això ens fa especialment felices poder comptar un any més amb la presència de Mercedes Martínez Abarca, tutora especialitzada en pitch, programadora i assessora; Marta Selva, que imparteix el taller Un paseo por los feminismos cinematográficos; Salima Jirari, que lidera l’assessoria sobre diversitat Prejuicios inconscientes en el proceso creativo, i la recent incorporació de Cristina Calvet, advocada experta en audiovisual, que impartirà una assessoria jurídica enfocada al curtmetratge. Un conjunt de formacions que pretén aportar una mirada més àmplia, interseccional i transformadora sobre els processos de creació.

Per segon any consecutiu l’acció culmina en el marc ACCIÓDONESVISUALS DIES D’INDÚSTRIA, on es realitza la presentació dels pitchs davant de productores i distribuïdores; aquest any comptarem amb més de 60 professionals en aquesta sessió, entre les modalitats en línia i presencial. Un dia dedicat a crear vincles, materialitzar els projectes i enfortir la presència de les cineastes a la indústria i que finalitzarà amb les posteriors trobades one-to-one.

Vull agrair la tasca del comitè de selecció format per Sally Fenaux Barleycorn, Júlia de Paz Solvas i Carlotta Schiavon, i donar les gràcies al jurat d’ACCIÓCURTS, format per Pablo Menéndez, Mariola Cortés, Silvia Albert-Sopale i Mireia Graell, encarregat d’atorgar el premi en metàl·lic DONESVISUALS i el Premi ALUZINE, que concedeix material d’il·luminació per al rodatge del projecte seleccionat.

ACCIÓCURTS continua apostant pel talent i treballant per crear espais d’oportunitat i acompanyament on totes les històries tinguin cabuda, personalitat i vida pròpia.

Camila Mailén Bóveda Figueira, Coordinadora d’ACCIÓCURTS

SELECCIÓ

La sisena edició d’Acció Curts ha destacat per la pluralitat dels continguts i la diversitat dels perfils de les participants. Hem apreciat l’alt nivell de les propostes, la varietat de gèneres cinematogràfics i la sensibilitat i originalitat de les obres que s’han proposat.

Les cineastes han aconseguit donar veu a personatges de col·lectius infrarrepresentats i visibilitzar universos que no tenen representació en el sector audiovisual actual.