AccióCurts

ACCIÓCURTS estrena setena edició. Noves creadores, nou talent i una nova oportunitat per donar forma als curtmetratges del futur. 

Són 90 les cineastes que han passat per ACCIÓCURTS en els darrers sis anys, 90 creadores seleccionades entre les 447 sol·licituds rebudes, que continuen provant la importància i les ganes d’apostar pel curtmetratge. Elles i les productores i distribuïdores que aposten per ACCIÓCURTS any rere any assistint a les sessions de pitch, i que ja han produït i distribuït més del 50 % dels projectes de les últimes sis edicions, són el motor per treballar cada any amb la mateixa il·lusió. 

Fa goig veure com ACCIÓCURTS creix i cada any apel·la a noves creadores amb diversitat de mirades, temàtiques, orígens i inquietuds.

Com cada any, les seleccionades, en etapes creatives similars, podran treballar els seus projectes col·lectivament en un espai de seguretat, creativitat, assertivitat i acompanyades de la mà de professionals del sector.

Comptarem amb la presència de la Mercedes Martínez Abarca, tutora especialitzada en pitch, programadora i assessora; la Marta Selva, que imparteix el taller Un paseo por los feminismos fílmicos; el Pol Galofre, assessor del Col·lectiu Ficcial, que lidera l’assessoria sobre diversitat; la Cristina Calvet, advocada experta en audiovisual, que impartirà una assessoria jurídica enfocada al curtmetratge; i la incorporació del Pablo Menéndez, distribuïdor i fundador de Marvin & Wayne, i la Carlotta Schiavon, productora de Vayolet Films, que uniran forces en aquesta nova sessió sobre distribució i estratègia de festivals. Un conjunt de formacions que pretén aportar una mirada més àmplia, interseccional i transformadora sobre els processos de creació. 

Per tercer any consecutiu l’acció culmina en el marc d’ACCIÓ DONES VISUALS DIES D’INDÚSTRIA, on es realitza la presentació dels pitchs davant de productores i distribuïdores; una àmplia llista de professionals que podran assistir-hi entre les modalitats en línia i presencial. Un dia dedicat a crear i enfortir vincles, a descobrir i apostar per nous projectes i a impulsar la presència de les cineastes a la indústria.

Finalment, i molt important, cal agrair la immensa tasca del comitè de selecció format per la Diana Trujillo, la Sandra Reina i la Carlota Coloma, i del jurat d’ACCIÓCURTS, encarregat d’atorgar el premi en metàl·lic DONESVISUALS i el Premi Aluzine, que proveeix material d’il·luminació per al rodatge del projecte seleccionat.

És un orgull seguir apostant pel talent en un espai com ACCIÓCURTS, acompanyar-nos un any més per seguir creant oportunitats i nous punts de vista sobre els curtmetratges del present i del futur.

Camila Mailén Bóveda Figueira, coordinadora d’ACCIÓCURTS

Pitching

Els projectes seleccionats es presentaran en format pitch davant de la indústria el 19 de juny a les 10h a l’Sgae.