AccióViver

ACCIÓVIVER és un programa d’acompanyament i d’assessorament per a directores i guionistes amb un projecte de llargmetratge de ficció o de documental. El programa respon a la necessitat d’impulsar òperes primes escrites i dirigides per dones i de reconèixer la importància de mantenir una continuïtat en les carreres d’aquestes professionals que ja han aconseguit donar-se a conèixer, però que segueixen patint la desigualtat d’oportunitats històrica que viu el nostre sector.

ACCIÓVIVER té una durada d’un any i s’estructura al voltant de dos retirs de desenvolupament de guió que busquen fomentar noves fórmules de treball per afavorir la creativitat i l’excel·lència en la fase d’escriptura. Les participants compten amb l’assessorament personalitzat de professionals reconegudes en l’àmbit de l’anàlisi i de l’escriptura de guió, que adeqüen les seves tutories a cadascun dels projectes de les cineastes. A més de ser un programa vivencial, el programa inclou una jornada sobre perspectiva de gènere i diversitat en els continguts audiovisuals i fomenta la trobada entre cineastes de generacions diferents i diversos nivells d’experiència amb l’objectiu de crear lligams. Tanmateix, també s’assessora les participants des del punt de vista de la producció, on s’inclou formació sobre com presentar un pitch del projecte davant el públic a les jornades professionals DIES D’INDÚSTRIA de DONESVISUALS. D’aquesta manera, les participants donen a conèixer el seus projectes i tenen la possibilitat de cercar els suports necessaris per dur-los a terme.

ACCIÓVIVER és un programa becat fet a mida per a cada cineasta. N’han participat 23 cineastes i la meitat dels projectes presentats són avui dia una realitat. Un percentatge d’èxit que ens anima a seguir lluitant per donar espai a totes les dones en totes les seves diversitats possibles. Cal, però, seguir incorporant més mirades diverses que ens incloguin a totes per tal de fer del nostre cinema un cinema més equitatiu, més divers i més just. Només així podrem assolir la qualitat que la nostra industria es mereix. 

Elisabet Dubé Ferré, coordinadora d’ACCIÓVIVER

SELECCIÓ

La selecció del programa ACCIÓVIVER respon a una cerca de diversitat a través dels projectes, abordant diferents aproximacions temàtiques i formals a la producció audiovisual i, sobretot, mirades feministes que puguin transformar els imaginaris hegemònics.