Nina Menkes

“BRAINWASHED – Sex-Camera-Power” és el documental revelador de la directora americana Nina Menkes que ha canviat per sempre la manera com veiem les pel·lícules.

Amb l’exemple de més de 175 escenes de pel·lícules de directors i directores de gran reconeixement, Nina Menkes mostra com durant la història del cinema, la llum, els efectes especials, els angles, les perspectives i el disseny de les tomes cinematogràfiques han creat una imatge sexista de la dona, cossificant-la, i com la mirada masculina explotadora s’ha convertit en la norma cultural – fins al punt que moltes directores inconscientment repeteixen el patró.

BRAINWSHED és una exploració de com el disseny de les preses cinematogràfiques pot arribar a adoctrinar, contribuir i normalitzar la violència sexual, així com la discriminació laboral que pateixen les dones a la indústria del cinema.

Aquesta Masterclass ve amb un programa doble per al dia 27 de juny a l’SGAE: a les 17.00h tindrem la gran oportunitat de veure el documental “BRAINWASHED – Sex-Camera-Power”, i a les 19.00h Nina Menkes impartirà una masterclass per aprofundir en el tema. També ens parlarà de les reaccions i les dificultats a què s’ha enfrontat en crear i distribuir el documental. Acabarem la jornada amb una petita entrevista i un Q&A amb Nina Menkes, moderat per la directora Louise Brix Andersen.

Més informació sobre el documental: www.brainwashedmovie.com

Gràcies a l’SGAE per la cessió dels espais per la realització d’aquesta activitat.

Programa:

17h – Projecció
19h – Masterclass Q&A
(Pots assistir a una o a les dues sessions, independentment)

Participants

ALTRES ESDEVENIMENTS