AccióArrel

ACCIÓARREL és una incubadora artística i espai d’experimentació per a dones i identitats dissidents racialitzades (gitanes, indígenes, afrodescendents, àrabs, asiodescendents) amb l’objectiu d’estimular, inspirar i encoratjar a creadores racialitzades per tal d’impulsar la seva carrera artística, audiovisual i cinematogràfica. Aquesta incubadora es concep com un conjunt d’activitats per generar oportunitats d’accés a la creació i acompanyament en el desenvolupament d’una idea o projecte amb l’objectiu de pal·liar desigualtats estructurals del sector audiovisual.

Aquest és un espai d’experimentació i co-creixement que ofereix acompanyament personalitzat a partir de mentories individuals i a mida en les quals cada participant podrà plantejar les seves necessitats: detecció de d’idees, formalització, generació de materiales, etc. i desenvolupar-les en aquest espai.  El programa també ofereix sessions col·lectives, masterclasses i tallers amb professionals entorn l’escriptura creativa, el desenvolupament d’una idea, la direcció, el muntatge, etc. a partir d’experiències, pràctiques, diferents maneres de fer cinema, referents i genealogies cinematogràfiques no blanques i que defugin de lògiques colonials i occidentalistes.

La proposta de treball es basa en el desenvolupament d’una idea o projecte sempre connectant amb les inquietuds temàtiques i artístiques de les participants a través de la pròpia vivència i de l’experimentació. La finalitat és que les participants tinguin un paper actiu i puguin crear a través de la reflexió, el compartiment d’idees i inquietuds. El programa es durà a terme en format híbrid, compaginant la presencialitat amb la virtualitat.

La creació d’espais lliures de discriminacions és una de les prioritats d’ACCIÓARREL per tal que les participants puguin crear còmodament. És per això que l’aposta és que totes les persones mentores, professionals convidades com a formadores i equip de gestió són persones racialitzades i/o aliades antiracistes.