• Home
  • AccióProducció

AccióProducció

LA COMUNITAT COM A ESPAI MULTIPLICADOR

Enguany encarem la tercera edició d’ACCIÓPRODUCCIÓ amb l’acció ja consolidada i amb la certesa d’haver creat un espai que faltava i era necessari construir. Així ho constaten les participants dels anys passats, que en les seves valoracions descriuen l’acció com “una casa” on per fi sentir “pertinença”, “seguretat”, “calor”, “comunitat” i “valor”. Veure com les seves carreres han fet un salt qualitatiu, com el suport com a grup continua, com han traçat col·laboracions professionals entre elles i com celebren els èxits de cadascuna com a grup ens reafirma que els objectius marcats s’han complert més enllà de les nostres expectatives. Emociona veure com participants d’edicions anteriors són seleccionades a altres laboratoris com el Primer Test del REC, Dok incubator, MAFIZ el D’A Film Lab, o al Coproduction Market de Berlin, aconsegueixen ajuts del ICEC o del ICAA o són seleccionades a festivals internacionals com a la Quinzena de Cannes, a Màlaga o IDFA,  o premiades a SERIESMANIA, entre d’altres fites. En definitiva, molt a celebrar.

Com a indústria continuem afrontant reptes impossibles que ens sacsegen i amenacen cada cert temps. Aquí es constata com la comunitat és necessària, i la cooperació clau per poder fer front als reptes actuals i futurs i les crisis que estan per venir.

ACCIÓPRODUCCIÓ es construeix sobre alguns dels conceptes de l’economia feminista com posar en valor la col·laboració enfront de la competitivitat, la cura contra la velocitat i l’eficiència, la integritat enfront de l’ego, la comunicació contra la dominació, l’honestedat contra la meritocràcia, la generositat enfront de la falta de responsabilitat i la importància del grup, la interdependència i la transversalitat contra la jerarquia. També posa el focus en el repte de mantenir l’equilibri en una professió altament estressant i qüestiona certes pràctiques fins avui silenciades, com l’abús de poder. Vol ser un espai on compartir processos i coneixements, on imaginar noves pràctiques i on reivindicar el dubte.

Tot això conduït i acompanyat amb la lucidesa, generositat, sensibilitat i gran experiència de l’Àngels Masclans com a mentora, comptant amb un espai propi de coworking, gràcies a la col·laboració amb La Bonne, i amb la visita de ponents nacionals i internacionals de gran nivell que oferiran classes magistrals setmanals.

Carla Sospedra i Carlotta Schiavon, coordinadores d’Acció Producció.

SELECCIÓ

“La selecció de les candidates que formen part d’ACCIÓPRODUCCIÓ és sempre un repte. Aquest any hem creat un grup de perfils heterogenis però que, al mateix temps, tenen punts de connexió molt interessants i que, esperem, es complementin. Hi ha, a més, una mirada cap a la producció del futur, un qüestionament sobre quines històries s’han d’explicar que generarà debat dins i fora del curs, esperem!” 

MASTERCLASS

ACCIÓPRODUCCIÓ contempla una formació amb més de 15 classes magistrals amb professionals establerts que aportaran coneixements i feedback específic a les participants en els camps de la coproducció internacional, les vendes, els mercats i laboratoris, les fonts de finançament, el dret audiovisual, la producció per a plataformes o la importància de la diversitat i sostenibilitat, entre d’altres. Entre els diferents ponents trobem  professionals com Miriam Porté (Distinto Films), Nadine Rothschild (Coproduction office / Materia), Sandra Magro (Mrs. Greenfilm) Marta Selva (Mostra de Cinema de Dones), Pol Galofre (Collectiu Ficcial), Carine Leblanc (Slot Machine), Laura Rubirola (Nocturna Pictures), Cristina Calvet, Àlex Navarro (Media Catalunya), Francisco Vargas (ICEC), Joan Ruiz (Catalan Films) o Mercedes Martínez Abarca.

A més, les participants assistiran a les “Dies d’indústria 2023” de Dones Visuals on tindran l’oportunitat relacionar-se amb les participants de les altres Accions i amb altres professionals i participaran a les activitats dirigides a la indústria audiovisual catalana com: pitchings de projectes, trobades de networking, taules rodones i molt més.