• Home
  • AccióProducció

AccióProducció

LA COMUNITAT COM A ESPAI MULTIPLICADOR

Enguany encarem la segona edició d’ACCIÓPRODUCCIÓ amb la il·lusió renovada i amb la certesa d’haver creat un espai que faltava i era necessari construir. Així ho constaten les participants de l’any passat, que en les seves valoracions denominen l’acció com “una casa” on per fi sentir “pertinença”, “seguretat”, “calor”, “comunitat” i “valor”. Veure com les seves carreres han fet un salt qualitatiu, com el suport com a grup continua, com han traçat col·laboracions professionals entre elles i com celebren els èxits de cadascuna com a grup ens reafirma que els objectius marcats s’han complert més enllà de les nostres expectatives.

Com a indústria continuem afrontant reptes impossibles que ens sacsegen i amenacen cada cert temps. Sense anar més lluny, les últimes setmanes hem hagut de rebre la galleda d’aigua freda de la nova llei del cinema i l’audiovisual. Aquí es constata com la comunitat és necessària, i la cooperació clau per poder fer front als reptes actuals i futurs i les crisis que estan per venir.

ACCIÓPRODUCCIÓ es construeix sobre alguns dels conceptes de l’economia feminista com posar en valor la col·laboració enfront de la competitivitat, la cura contra la velocitat i l’eficiència, la integritat enfront de l’ego, la comunicació contra la dominació, l’honestedat contra la meritocràcia, la generositat enfront de la falta de responsabilitat i la importància del grup, la interdependència i la transversalitat contra la jerarquia. També posa el focus en el repte de mantenir l’equilibri en una professió altament estressant i qüestiona certes pràctiques fins avui silenciades, com l’abús de poder. Vol ser un espai on compartir processos i coneixements, on imaginar noves pràctiques i on reivindicar el dubte.

Tot això conduït i acompanyat amb la lucidesa, generositat, sensibilitat i gran experiència de l’Àngels Masclans com a mentora, comptant amb un espai propi de coworking, gràcies a la col·laboració amb La Bonne, i amb la visita de 15 ponents nacionals i internacionals de gran nivell que oferiran classes magistrals setmanals.

Carla Sospedra Salvadó, Coordinadora d’ACCIÓPRODUCCIÓ

SELECCIÓ

La selecció de les candidates que formen part d’ACCIÓPRODUCCIÓ és sempre un repte. Intentem aconseguir un grup equilibrat, divers, amb tendències comunes, però que, al mateix temps, es pugui complementar. Aquest any, creiem que el grup de dones productores emergents té un gran talent i molt recorregut encara, i de ben segur que en sorgiran bones sinergies. 

MASTERCLASS

ACCIÓPRODUCCIÓ contempla una formació amb més de 15 classes magistrals amb professionals tant nacionals com internacionals que aportaran coneixements i feedback específic a les participants en els camps de la coproducció internacional, les vendes, els mercats i laboratoris, les fonts de finançament, el dret audiovisual, la producció per a plataformes o la importància de les auditories en diversitat i sostenibilitat, entre d’altres. Entre els diferents ponents trobem professionals com Miriam Porté, Nadine Rothschild, Marta Selva, Pol Galofre, Carine Leblanc, Alba Sotorra, Cristina Calvet, Àlex Navarro, Francisco Vargas o Mercedes Martínez Abarca.